Utflyktsmål

 

 /guada5.jpg

Guadalest

Genom den fina naturen inte så långt ifrån turistorten Benidorm åker man en bergstur upp till en av Spaniens största turistattraktioner, den idylliska lilla fjällbyn Guadalest med en gammal morisk borg dramatiskt belägen högt upp och mitt i dalen. Här finns museér, små mysiga butiker, restauranger och en fantastisk utsikt. Denna bergsby ligger belägen högt ovanför Costa Blanca kusten och lockar många besökande. Med hisnande utsikt över dalen nedanför, en mysig medeltidsby att strosa omkring i och en slottsruin att besöka är detta ett perfekt utflyktsmål.

 

"Denna by är helt underbar att lägga en dag på att uppleva och promenera i gränderna och slinka in på något ställe och ta en fika eller en bit mat. Ett tips är att komma hit tidigt på morgonen för att få en parkeringsplats i närheten då det är ett populärt resmål för turisterna"

 Betyg /palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg

 Av 5 möjliga

 

 ____________________________________________________________________________________________________

 /jojo5.jpg

Villajoyosa

Åtta kilometer från turiststaden Benidorm hittar man denna lilla pärla, en gammal fiskeby, liksom de flesta andra kuststäder varit en gång i tiden (fortfarande är Villajoyosa beroende av fisket för sin överlevnad), nu en levande spansk småstad. Staden kallas rätt och slätt La Villa av invånarna, som är ca 30.000 till antalet.
Det första som möter den bilburna besökaren är de originella husen, målade i olika pastellfärger, där tvätten hänger på tork från pyttesmå balkonger; scenen är nästan som en målad kuliss. Husen tillhörde från början fiskarna, som lätt kunde se de färgglada husen ute från havet, om de skulle råka vilse! De av murar inhägnade historiska kvarteren intill floden har en fantastisk strandlinje med sitt gytter av smala höga mångfärgade hus, vilka verkar hänga över floden Amadorio, som flyter genom staden ända ner till stranden, där affärer o caféer trängs vid den ovanligt breda strandpromenaden.

 

"Villajoyosa är en av våra favoriter med en härlig badstrand och mysiga gränder. Även här kan man lätt lägga en heldag på att bara upptäcka stadenens alla sevärdheter och promenadstråk. Här är det ganska gott om turister från Norge så de flesta restaurangerna har menyer på just norska."

Betyg /palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg

 

  ____________________________________________________________________________________________________

 /mur5.jpg

Murcia

Den gamla staden Murcia ligger i bergen ca 25 km från medelhavet. Regionen är känd för jordbruk och turism, men också charmiga bergsbyar, fiskelägen, orörda stränder och en grönskande landsbygd.Det är enkelt att göra dagsutflykter från Murcia med hyrbil, tåg eller buss. Bergsbyarna runtomkring är väl värda ett besök. Kustregionen Costa Cálida, erbjuder en mängd intressanta utflyktsmål, såsom barockbyggnaderna i Lorca och den pittoreska byn Moratalla.

 

"Tyvärr en jättetråkig stad att hamna i som glad turist. Har man väl varit inne och tittat i den mäktiga kyrkbyggnaden mitt i staden så känns det som "jaha, vad det allt?" Hit åker man som boende för att handla och äta på IKEA, inget att lägga en heldag på för oss"

 

Betyg /palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg

 

  ____________________________________________________________________________________________________

 /la5.jpg

La Manga

La Manga är en smal landremsa, ca 22 km lång och några få hundra meter bred. Vid La Manga ligger en stor gund lagun, Mar Menor (lilla havet). Genomsnittsdjupet är ca 7 meter, så vattenet är så varmt här att man kan bada i stort sett hela året. Vattnet har ochså hög salt och jod halt, vilket är känt för sin hälsosamma effekt. Båda sidorna av La Manga har fina långa stränder - här är det stränder till alla. Det är en välunderhållen bebyggelse och det är ett bra utbud av restauranger, och barer.

 

"Otroliga badstränder med möjlighet att välja om man vill bada varmt eller varmare. Väljer man att bada i lagunen så är det betydligt varmare än havet. Ganska svårt att hitta en parkeringsplats då därför bör man komma tidigt på dagen under turistsäsongen om man vill parkera utan risk för böter"

 

Betyg /palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg

 

  ____________________________________________________________________________________________________

 /gua5.jpg

Guardamar

Guardamar del Segura är en mysig och genuin spansk by som sträcker sig längs de långa och mycket omtyckta sanddynorna. Området är även känt för de fina pinjeskogarna som är väl värda en vandringstur. Det är fantastiskt! Guardamar har en prisbelönt och välskött strand som sträcker sig hela 14 kilometer längs kusten. Här finns små chiringuitos (strandbarer) utplacerade med jämna mellanrum, där du kan äta lunch eller ta dig en svalkande drink under årets varma dagar. Vid varje strandbar finns toaletter för strandbesökarnas bruk. Längs med den långa strandpromenaden finns även ett stort utbud av restauranger, barer och butiker.I Guardamar ligger floden Rio Seguras mynning, därifrån kommer namnet Guardamar del Segura. Floden skapar en härlig omgivning där det finns mycket att se och göra. I norra Guardamar kan du bland annat besöka den fina och mycket välskötta hamnen. Passa på att njuta av den trevliga skaldjursrestaurangen med utsikt över de fina båtarna!

 

En härlig stad med en fin badstrand och vackra grönområden. Här finns möjlighet att hitta en restaurang där man kan njuta av maten och nästan ha fötterna i vattnet samtidigt"

Betyg /palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg

 

  ____________________________________________________________________________________________________

/santa5.jpg

 

Santa Pola

Santa Pola har ca 12 km fina sandstränder med timmglas sand t.ex Gran Playa (där vi har vår lägenhet endast 50 m till stranden och med gångavstånd till allt), Playa Lisa, Playa Varadero mm. Stränderna städas och rengöres varje natt och visar blå flagg, vilket är en fin miljöutmärkelse och utmärker mycket ren och god vattenkvalite.  Här finns också badvikar (calas) ett paradis för de som vill ha lugn och ro.

 

"Njae, inte något man längtar tillbaka till tyvärr"

 

Betyg /palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg

 

  ____________________________________________________________________________________________________

/mil.jpg

Mil Palmeras

Mil Palmeras är ett charmigt område med fantastisk strand och ett brett utbud av restauranger. Här ligger vitkalkade hus i en lugn miljö, omgiven av vackra palmer och en härlig sandstrand. Det finns mycket att göra i området, oavsett om du helst njuter av natur, shopping eller kultur. I närliggande Torre de la Horadada finns bland annat ett pittoreskt torg och en vacker småbåtshamn, där du kan njuta av utsikten och havet. Det är även ett härligt område att ta en längre promenad utefter Medelhavet.

 

"En ort som lever upp till 100% under turistsäsongen odå gator, stränder och restauranger fylls upp till bristningsgräns. Ett absolut måste om man gillar att promenera utefter havet och samtidigt få en massa härliga vyer. Svårt att hitta lediga bord på restaurangerna om man blir hungrig då det ofta är småköer på väntande gäster"

 

Betyg /palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg/palm.jpg

 

 ___________________________________________________________________________________________ 

 

/uk.jpg

 Här kommer det att fyllas på med mer tips om utflyksmål inom kort!

 

© 2013 Aguasnuevas.n.nu. Alla rättigheter förbehållna.
Design by  Edward Caissie.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)